Το φάρμακο από το εργαστήριο στον ασθενή: Ημερίδα της Ελληνικής Ένωσης Market Access

Παρασκευή, 17 Μαρ 2023

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των στελεχών του χώρου της υγείας στο Market Access προσδίδει υπεραξίες σε όλους, η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργανώνει την 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non – Market Access, με τίτλο «Το φάρμακο από το εργαστήριο στον ασθενή», την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, από τις 9:00 έως τις 17:30, στο ξενοδοχείο CARAVEL.

Σκοπός της 1ης Ημερίδας της Ελληνικής Ένωσης Market Access είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε θέματα πολιτικής υγείας και φαρμακευτικής πολιτικής, αδειοδότησης, τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων, rebate και clawback και, γενικότερα, στην κατανόηση του πλαισίου ανάπτυξης και διάθεσης φαρμάκων στο διαρκώς μεταβαλλόμενο φαρμακευτικό και νομοθετικό περιβάλλον.

Η θεματολογία της αναπτύσσεται σε 7 θεματικές ενότητες:

  • Πολιτική Υγείας & Φαρμακευτική Πολιτική
  • Εγκριτικές Διαδικασίες & Προστασία
  • Κλινικές μελέτες & πρόσβαση στο φάρμακο
  • Τιμολόγηση & Κανάλια Διανομής
  • Αξιολόγηση – Διαπραγμάτευση – Συνταγογράφηση
  • Χρηματοδότηση Συστήματος Υγείας – Rebates & Clawbacks
  • Κεντρικές Προμήθειες Φαρμάκων & Key Account Management.

Η ημερίδα απευθύνεται στα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας και των κρατικών/ρυθμιστικών φορέων για το φάρμακο, στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε εκπροσώπους συλλόγων ασθενών και γενικά σε όσους θέλουν να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των διαδικασιών για την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους, όπως και την επικαιροποιημένη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου γύρω από το οποίο κρίνεται η βιωσιμότητα των υφιστάμενων θεραπειών.

Η 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non – Market Access τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ),του PhARMA Innovation Forum Greece, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.). Την οργάνωση της ημερίδας έχει η Noufio Communication Services. Για πληροφορίες και εγγραφές στην ημερίδα, στο imerida.elema.gr